Vandra i Smålandsnatur

Sommaren är en fin tid att vandra och det finns många vandringsleder i Sverige. En av dem är västra Sigfridsleden, som också är en pilgrimsled. Leden går bland annat mellan Gemla och Moheda, en tur på knappt två mil.

Att vandra är bra för både kropp och själ. Dels att få röra på sig i sin egen takt, men också att låta tankarna löpa fritt eller inte alls. Många väljer att gå tysta även om de går tillsammans med någon annan, just bara för att få uppleva stillheten. Det enda man behöver ha, är bra skor och kläder för det gällande vädret. En vattenflaska och ett mellanmål är också bra att ha med. Från Gemla till Alvesta är det nio kilometer och går man vidare till Moheda blir vandringen ytterligare tio kilometer.

Det finns kartor som beskriver hur leden går och den är även skyltad. I Alvesta, och på flera andra ställen, går det bra att hämta ett så kallat pilgrimspass för att samla stämplar från olika kyrkor. I Alvesta får man både pass och stämpel i Kyrkans hus.

Leden från Gemla går via Öja kyrka och genom Öpestorps by mot Alvesta, vidare på Spånenleden in till samhället tills det är skyltat med Västra Sigfridledens skyltar igen. Leden går genom norra delen av Alvesta och vidare till Moheda via Lekaryd och Gåvetorp på östra sidan om Dansjön.

Mer information: https://pilgrim-smaland-oland.se/

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.