Vackra höstväxter

Semestrarna börjar närma sig sitt slut och snart börjar barnen i skolan igen. Sensommaren är här och snart kan vi ana hösten. Det blir mörkare kvällar och kortare dagar. Hur gör man för att hållakvar sommarkänslan?

-Ett sätt kan vara att satsa på några vackra höstväxter. Det finns många som klarar frost bra, så man kan lugnt ha dem utomhus, säger Lisa Jonasson på Flitiga Lisas blommor.

Aster och krystantemum är sensommarväxter och finns i många färger, dock håller de sig inte så bra om det blir frost.

-Ljung kan man vänta med några veckor till, det sägs ju att det ska bli en värmeperiod igen och ljung torkar lätt ut. Istället föreslår jag en Sedum, den finns i många olika varianter. Det är en fetbladsväxt, kallas ibland kärleksört, och den står sig bra hela hösten, säger Lisa och visar en vacker vinröd Sedum.

Taklökar finns också i flera storlekar och modeller, de blir vackra en korg eller tillsammans med andra växter. Växten Silver frost är skir och vacker.

-Gräs är vackert när det blir frost i grässtråna och det håller sig fint hela vintern. Vill man ha tåliga växter på kyrkogården är Sedum, Ljung, Silvergirlang och Silverek bra val, säger Lisa.

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.