Utställningshall i Alvesta

Alvesta stationshus innehåller inte bara en väntsal och en butik. På övervåningen finns Alvesta kommuns utställningshall där det för många år sedan fanns en matsal.  Utställningen är öppen för allmänheten och ska spegla kommunens historia, landskap, kultur, invånare, organisationer, skolor och näringsliv.


Tanken med utställningen är dels att skapa en central plats där konstnärer, konsthantverkare och kulturarbetare  från regionen har en plats att visa sina alster på. Även skolorna har möjlighet att visa upp elevernas färdigheter. Varje år genomförs ca sju olika utställningar och detta har hållit på sedan 1996. Innehållet har varierat över tiden. 

Fram till den 20 mars pågår en fotoutställning med de tre vinnarna från tävlingen Livets träd. I lokalerna finns även Antikvariatet Bokpärlan som är en
fristående ideell förening för att återanvända böcker.

Alvesta stationshus byggdes mellan åren 1907 och 1909 och är ett av cirka trettio byggnadsminnen i Kronobergs län.

 

 

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.