Utlottning av en litografi av May K Leon

Fram till den 4 april pågår en utställning hos Galleri Småland i Alvesta av konstnärerna och makarna May K Leon och Tomas Laggarbo från Halmstad. 

Tomas Laggarbo föddes 1956 och växte upp i Vikmanshyttan. 2001 flyttade han till Halmstad och några år senare gifte sig May och Tomas. Motiven hämtar han från sina idoler inom pop, film och sportens värld. 

May K Leon föddes 1945 i Ljungby och flyttade till Halmstad 1960. Hon har verkat som bildlärare mellan åren 1973 och 1990. May arbetar med akryl , stentryck och serigrafi.  Hon målar gärna vällustiga kvinnor som "snärjer" sina manliga offer och det finns en sann glädje i hennes bilder.


-Det är inte ofta man hör besökare skratta högt när de ser en tavla, men när jag ställer ut Mays tavlor händer det ofta. Nästa helg får alla galleribesökare varsin lott och har då chansen att vinna den stora litografin "Det stora kalaset" av May K Leon, berättar Staffan Nilsson på Galleri Småland.


Litografin "Det stora kalaset" lottas ut i helgen
 
Mays tavlor föreställer ofta yppiga och vällustiga kvinnor som "snärjer" män
 
Tomas målar sina idoler, här Marilyn Monroe

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.