Tomtar på loftet?

Kurt Johansson, allmänt kallad ”dricka-kurt” eller ”tomten”, har flyttat in på Storgatan i Alvesta sedan ett par veckor tillbaka.

Det vimlar av tomtar och änglar inne i butiken. Kurt Johansson har varit grossist i 52 år i Alvesta och har inga planer på att dra sig tillbaka trots sina 75 år. –Nej, jag måste ha något att göra, säger han. Det håller sinnet ungt. Mitt i butiken står en stor hövagn. På min fråga hur han fick in den genom den smala dörren svarar han med ett finurligt leende: -Gissa det du! Sen berättar han att de monterade ner vagnen i smådelar för att bygga upp den igen inne i lokalen.

Kurt började en gång som springpojke på Alvesta bryggeri och fortsatte jobba inom bryggeribranschen i många år. Under en period drev han, tillsammans med sin framlidna maka Mia, både grossistfirma, restaurang och kiosk. Numera är han pensionär men en mycket aktiv sådan. Hemma i villan har han länge sålt änglar och tomtar men nu har det också blivit en butik på Storgatan lagom till julskyltningen.

 -Jag har 128 olika modeller av änglar, säger Kurt och ler stort. De flesta köper jag från Österrike.  Hemma i villan har jag ungefär 900 tomtar.-Karl-Olov Rydå på Allbohus ringde mig och sa att det fanns en ledig lokal som han tyckte jag skulle hyra, och på den vägen är det säger Kurt.

 

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.