Annemis blomster firar femårsjubileum i Alvesta

Annemarie och Anna, som är mor och dotter, tog över Interflorabutiken i Alvesta centrum för fem år sedan. Redan efter ett år blev de uppmärksammade av Centerkvinnorna på Kvinnodagen för sitt entreprenörskap.

Annemarie och AnnaAnna hade precis flyttat tillbaka från Ljungby till Alvesta när den förre ägaren ville sälja sin butik. Eftersom hon hade jobbat med blommor i många år och även praktiserat i butiken, fick hon köpa den eftersom ägaren ville vara säker på att en blomkunnig person skulle ta över.

Det första halvåret tog mamma Annemarie tjänstledigt från sitt arbete för att hjälpa Anna. De gick båda en intensivkurs hos Ingvar Strandhs blomsterskola i Oxie. Anna för att få inspiration och Annemarie för att lära sig om blommor. Hon har alltid varit intresserad av trädgårdsodling, men hade ingen utbildning tidigare.

-Det är roligt att ha en egen butik, säger Anna, eftersom man själv kan bestämma hur man vill ha det. Det har fungerat bra med familjelivet, även om det bitvis är lite för långa dagar, när man har en liten hemma.

Annemarie tog steget och sa upp sitt fasta jobb för att istället ägna sig på heltid åt butiken som hon och Anna äger tillsammans.


-Vi jobbar bra ihop och trivs tillsammans, säger Anna. Det är inga problem alls att arbeta med sin mamma, tvärtom. När jag var liten pysslade vi mycket tillsammans och nu får vi göra det igen, säger Anna och ler.

Annemari berättar stolt att Företagarna har nominerat dem till Årets centrumföretag. En fin ”present” lagom till femårsjubileumet.

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.