Succé för Må-bra-kör

Under tio tisdagskvällar i höst träffas en grupp människor för att sjunga. Bara för glädjen i att sjunga, helt utan krav på prestation.

Körledaren Mia Claesson, kantor i Alvesta församling, säger att alla är välkomna, och man får komma och gå som man vill. Kan man bara delta vid tre tillfällen så är det helt okey, medverkar gör man på sina egna villkor.

-Sång ger kraft, glädje och gemenskap. Rösten och kroppen hör ihop, säger Mia som genomför de här körövningarna för andra året i rad.

Att man blir glad av att sjunga märks på de närmare 30 personerna som sjunger just den här tisdagskvällen.

-Jag gick med i Må-bra-kören för att kravlöst få arbeta med rösten. Det är precis så körledare Mia beskriver gruppen; utan krav eller prestation, enbart sjunga för att må bra och ha kul. Ålders- och sångvanespridningen är stor; den yngsta deltagaren är tonåring och den äldsta har rollator. Vi har sjungit så många olika låtar i många genrer att det skulle bli en jättelång lista, men några som vi sjungit flera gånger är "Ett år är kort", "Siyahamb", "Pilgrimssång", "Love, Peace, Eternity" och en mängd quod libet-övningar. (två sånger som samsjungs till samma pianoackompanjemang). Mia får gruppen att slappna av och göra sitt bästa trots att de flesta aldrig träffats förut, säger Johan Runesson en av deltagarna i kören.

-En annan körmedlem säger så här:

-Sjunga, av hjärtats lust bara för att jag älskar att sjunga utan krav. Känner mej så salig! TACK, Alvesta församling, för att ni ordnar detta för Alvesta borna!

Sången har alltid varit viktigt för mig, jag älskar att leda körer och se hur människor växer och utvecklas när de sjunger tillsammans, säger Mia.

Hon menar att sången gör att vi andas bättre och att det i sin tur löser spänningar. På så sätt kan man både minska stress och få mer energi.

-I vår kör spelar det ingen roll hur  man sjunger, det viktigaste är att man sjunger. Vi har inga krav på uppsjungning, att man ska kunna läsa noter eller ha en perfekt sångröst, säger Mia bestämt.

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.