Sommarskoj - både för äldre och yngre!

När många drar iväg på semester finns några kvar som jobbar och tar hand om barn och äldre. Maria Magnusson är en av dem.
 
-Vi har haft 75 barn här under tre veckor i sommar på vårt “Sommarskoj”, berättar Maria som arbetar som pedagog och diakoniassistent i Alvesta församling.

Barnen, som är i åldern 6 – 11 år, kommer från olika skolor i Alvesta. En vecka får man vara med och då ingår mellanmål och lunch och under två av veckorna även en dagsresa. Resan gick i år till Uptech i Jönköping, något som barnen uppskattade. Där fanns mycket att se och göra.
-Vi har varit fem ledare, jag har haft hjälp av fyra ungdomar, och barnen tycker det är väldigt roligt att vi är så många vuxna på plats. Det ger dem mer utrymme att få hålla på med de saker de helst vill göra men också någon som har tid att lyssna, säger Maria.

Olika teman
Varje dag har det varit olika teman – vänskap, änglar. Noaks ark och Jesus. Inom ramen för temat gör barnen dramatiseringar, men de sjunger och leker förstås också. Skattjakt är populärt och att pyssla och baka.
 
-Vi har hållt på från klockan 9 till klockan 14 varje dag. Många barn har fått nya vänner och det är så fantastiskt att se hur bra de trivs i vår regi, säger Maria.

Henns mål är att Sommarskoj-veckan ska vara barnets roligaste sommarlovsvecka.

Utflykt med de äldre
Det är inte bara barnen som blir väl omhändertagna, även de äldre blir erbjudna trevliga aktiviteter i form av utflykter. Maria och hennes båda kollegor fyller en minibuss med resglada människor, inte sällan också en hel del rollatorer, och åker en tur i närområdet för att avsluta med en god fika innan de åker hem igen. I år har det blivit åtta utflykter där de bland annat har besökt Linnés råshult, Dansjö gård, Villa Vik och Kvennerberga, berättar Maria.

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.