Skapande café i Broaskog

Den lilla grusvägen slingrar längre och längre in i skogen. Plötsligt dyker det upp, ett café fullt med hembakade kakor och mysiga prylar, en betongverkstad och en blombutik.

Annika Rydiander startade sitt café i Broaskogen för sex år sedan. Då hade hon bestämt sig för att ta en paus från turridningsverksamheten som hon hade hållit på med i 15 år. Hon stod vid ett vägskäl i livet och
fattade beslutet att sluta med turridningen för att istället helhjärtat satsa på avel och försäljning av islandshästar. Utöver det ville hon skapa ett café där ute i skogen. En byggnad på gården stod tom, förutom att den innehöll en massa skräp som rensades ut för att ge plats för cafébord och stolar och en
butikslokal. Lokalerna fylldes sakta men säkert med både nya och gamla saker till försäljning, levande blommor av många slag och inte minst en massa cafébord både inomhus och utomhus. Annika visar också sin privata trädgård som "öppen trädgård" och håller på att skapa i betong i verkstaden tvärs över vägen.

Allt i caféet bakar hon själv. Ute på tomten träffar vi på en liten gris i en inhägnad och behöver man gå på toaletten får man gå till det lilla huset med ett hjärta på. En lagom rörig och mysig miljö att tillbringa några
timmar i tillsammans med goda vänner och en god fika.

-Jag trivs med att vara min egen. Jag har faktiskt aldrig haft ett "vanligt" jobb, säger Annika.

Cafeét och butikerna har öppet varje helg kl 11-17. Nu under sommarsäsongen har de öppet även torsdagar och fredagar från vecka 27 - 31.


www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.