Pizzeria Bella Capri har ny ägare

I början av juli öppnade Maje Rahim Yousef upp pizzeria Bella Capri, som ligger i Folkets hus, efter ägarbytet. Den anrika italienska restaurangen drivs vidare i samma form som tidigare. Äkta italienska pizzor och annat gott finns att välja på.

 

-Jag har arbetat som pizzabagare på flera ställen bland annat i Växjö och Moheda, säger Maje Rahim Yousef och berättar att han även, precis som förre ägaren, bland annat säljer italiensk pasta för den som vill laga till något gott hemma.

Varför ville du ta över restaurangen i Alvesta?
-Vi vill gärna vara tillsammans i familjen och jag tänker på framtiden, en dag kan någon av mina barn ta över efter mig.

Sonen Aras Raheen är på plats för att hjälpa till, i vardagslag arbetar han i en klädbutik i Växjö.

-Vi hade en kund här idag som undrade om vi är italienare, men vi är kurder, säger Aras med ett leende.

-Min fru lagar väldigt god kurdisk mat, som hon ibland tar med till sitt arbete och bjuder på. Hennes arbetskamrater brukar säga att det smakar mycket bra, säger pappa Maje. 

Kommer du att servera kurdisk mat i restaurangen?
-Vi kommer att fortsätta ha samma meny som tidigare, äkta italienska pizzor och lite andra rätter. Vi får se om vi kanske utvecklar med fler rätter längre fram, men just nu vill vi bara komma igång och driva det som förre ägaren gjorde.

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.