Olikheter

Asta är en bestämd dam, mycket vaktinstinkt och reserverad mot främlingar. Hon ser förstås vår tomt som sitt revir och rusar gärna ut och skäller ut grannens katt eller något annat som hon anser inte hör hemma i närområdet. Hon älskar att vara utomhus. Snarkar ordentliga timmerstockar när hon sover, och ligger gärna i vår säng - och tar plats. Hon är glad och lite bufflig. Kramgo till tusen. Robust kropp. Grovt skall, långt ner från magen. Asta är ranghög coh viker sällan ner sig. Den enda som får bestämma över henne är grannens dvärgsnauzer. Ser lite komiskt ut när Asta lägger sig på rygg helt underdånigt för den lilla damen.Jojjo är älskvärd och smart. Hon är diplomaten. Förutom när det gäller mat, då backar hon inte en tum, och det är också i dessa situationer som vi får ha extra koll på dem. Jojjo trivs bäst inomhus där vi är. Hon är spensligare än sin syster och har ett lättare skall. Däremot skäller hon betydligt mer inomhus än vad Asta gör. Troligen för att hon ännu inte vant sig vid alla ljud, ljud som Asta ser som naturliga och inte reagerar alls på. När de är ute så försöker Asta bestämma om Jojjo ska få gå in eller ej. Då sätter sig Jojjo ner och tittar åt ett annat håll. Efter en stund har Asta tröttnat och då går Jojjo in utan bekymmer. Hon är för det mesta mycket bra på att läsa av Asta och anpassar sitt beteende efter henne så att det inte ska bli bråk. Men bråk har det varit.......

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.