Ola ska marknadsföra Alvesta kommun

Alvesta har under flera år saknat en näringslivschef, vilket också har märkts på den rankning som Svenskt näringsliv gör av kommunerna i Sverige. Vid senaste mätningen 2014 hade Alvesta ramlat ner 88 steg. Ola Agermark anställdes i juni och har redan hunnit se en hel del han vill lyfta fram och ta tag i.

Ola säger att han tror att han fick jobbet för att han har en bra bakgrund som passar för att vara näringslivschef. Han har arbetat med kommunikation och marknadsföring, med utveckling och nätverk och har erfarenhet att jobba i en politisk styrd verksamhet. Sina egenskaper att samarbeta och knyta kontakter och hans förmåga att lyssna, lyfter han själv fram som lämpliga i det nya jobbet. Det är viktigt att inte bara avfärda saker utan att ha lyssnat ordentligt. Han vill inte heller göra problem större än de är.-Alvestaborna borde vara mer stolta över sin kommun, för här finns det mesta. Ett bra läge, fina kommunikationer och en bra infrastruktur och en vacker natur. Tyvärr har jag mött flera personer som inte vill berätta att de bor här eftersom mycket som sägs och skrivs om Alvesa handlar om problem.

En av Olas uppgifter är att marknadsföra Alvesta kommun bättre, både internt och externt. Han är ofta ute i olika nätverk och forum och berättar om fördelarna med kommunen och menar att alla måste hjälpa till att berätta om allt som är bra.

Om fem år säger Ola att vi har fått en bra struktur i kommunen när det gäller nyetablering av företag och alla företag får en bättre service än idag. Han är också övertygad om att vi har fått många nya inflyttade invånare som väljer Alvesta för att här finns jobb, bra skolor och låga tomtpriser. Jobben kommer från företag inom IT- och företagstjänster men även från besöksnäringen, eftersom det finns en marknad för det i kommunen, menar Ola.

-Vi ser att företagandet ökar i kommunen. Mellan år 2008 och 2013, i den senaste undersökningen från Bisnode, har Alvesta fått  24% fler aktiebolag.

En viktig roll för Ola är att vara länken mellan kommunen och näringslivet och att samverka med andra kommuner. Han har en idé om att samla olika nätverk till ett gemensamt forum för hela kommunen där företag och kommun kan ge och ta för att utvecklas. Det finns flera bra och fungerande nätverk redan inom olika områden som förstås ska vara kvar, säger Ola, men det finns inget branschöverskridande.

-Jag känner mig mycket välkommen till Alvesta kommun och närmaste tiden kommer jag  att jobba mycket med att ta fram planer på hur vi ska arbeta på kort och på lång sikt för att få en bra utveckling i hela kommunen, sammanfattar Ola.

Privat-Ola 
Vilken är din käraste ägodel och varför? Det är min Bubbles chair. En specialdesignad stol som man hänger som en gunga från taket. Den ser ut som en bubbla och när jag sitter i den och gungar blir det alldeles tyst och lugnt omkring mig eftersom den skärmar av ljud.
Vilken är din favorit-tv-serie? Seinfeld. Skruvad men intelligent humor om vardagen.
Vilken är bästa appen? Det är Runkeeper, eftersom jag tränar löpning minst tre gånger i veckan. Jag springer 1 – 1,8 mil varje gång eftersom jag mår väldigt bra av att springa. Man tänker bra och får goda idéer.
Vart åker du helst på semester? Jag vill ta med barnen att se nya ställen i världen.
Vad gör dig glad? Mina barn förstås. Och när Vipers vinner! Jag sitter i styrelsen men spelar inte själv innebandy. Sonen har dock börjat så smått. Blir också glad av romantiska komedier.
Vad ser du fram emot? Att gå på One Directions konsert på Ullevi med min 10-åriga dotter.

Bilden där Ola springer har Linda Agermark tagit.

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.