Nytt skivbolag i Växjö

Två unga killar med framtidstro. Den ene låtskrivare och sångare, den andre bra på ekonomi och marknadsföring. Tillsammans startar de nu ett eget skivbolag.

Anton Karlsson och Filip Skoog har känt varandra i många år och är bästa vänner. De har en gemensam vision om att hjälpa musiker att utvecklas i sitt skapande genom samarbete på olika sätt. Vad händer exempelvis om en countryartist samarbetar med en som håller på med blues, tänker de.

-Musik är som ett gemensamt språk och musiker är inte rivaler, säger Anton. 

Eftersom Filip har hållit på att skriva och framföra musik under de senaste fem åren har duon bestämt sig för att skivbolaget ska börja med att lansera honom innan de tar in fler artister. De har tillgång till en studio och satsar på marknadsföring via sociala medier. Artistnamnet är klart, Arley Wood,

-Jag spelade i ett band ett tag, men den musiken passade inte mig så bra så jag lämnade för att jobba ensam. Det finns massor av låtar som redan är klara och mitt huvud är fullt av nya, säger Filip.

Han skriver bluesrock med texter på engelska, eftersom han tycker det språket passar bättre för hans texter. Förebilderna för både honom och Anton är de gamla legenderna Jimi Hendrix, Bob Dylan och Elvis som de ofta lyssnar på.

-Vi lyssnar mycket på musik tillsammans och även om jag inte är så bra på att spela något instrument så är jag bra på att lyssna in musik och säga vad som fungerar, menar Anton.

Nu har de spelat in en EP som släpps den 25 september. Den kommer att finnas på Spotify, itunes och på deras Facebooksida. Till att börja med blir lanseringen lokal när det gäller liveframträdanden.

-Vi letar bandmedlemmar för att Filip ska kunna starta ett band och utveckla sin musik. Det är tillsammans med andra man får inspiration och kan utvecklas bra, säger Anton.

De gör allt i företaget tillsammans och ser inte att deras vänskap skulle vara i riskzonen för att de har ett skivbolag ihop.

-Vi känner varandra så bra och vet vilka förväntningar vi kan ha på varandra. Problem är till för att lösas, säger Anton.

Det är enklare att starta ett skivbolag idag mot tidigare, i och med att man har tillgång till de sociala medierna och på så sätt få ut sin musik. Men det gäller också att skilja ut sig från mängden för att kunna slå igenom och idag finns det väldigt många som vill göra musikkarriär.

-Vi ser detta som en långsiktigt projekt, vi  vet att det tar tid att bygga ett varumärke, säger de båda.

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.