Nyårskonsert för Cancerfonden

Förra årets succéföreställning kommer att upprepas på lördag. Det är Alvesta och Vislandas musikkårer som ger en nyårskonsert på Folkets Hus i Alvesta. Föreställningen är redan utsåld.

För drygt ett och ett halvt år sedan dog Hans-Göran Gustafssons fru i cancer.  Hans-Göran, som är ordförande i Vislanda musikkår och goda vänner till honom, bestämde sig för att de vill göra något för att bidra.

-Alla människor är ju på ett eller annat sätt berörda av denna sjukdom. Förra året fick vi in nästan 54 000 kr till Cancerfonden via biljettintäkterna och det känns bra att kunna ge till något behjärtansvärt, säger Hans-Göran.

Konserten är ett samarbete mellan de båda musikkårerna och dirigent är Jan-Erik Svarfvar. Man kommer att spela många av de vanliga nyårsklassikerna, som exempelvis Champange-Galopp och Radetzky March, melodier som vi hört i våra tv-apprater från Nyårskonserten i Wien under alla år. Medverkar gör också två solister, Frida Åhsberg och Carolina Bengtsson. De kommer att sjunga ett par duetter tillsammans men också några solon.

Konfrencier
Liksom förra året är Elisabet Cárcamo Storm, kyrkoherde i Alvesta församling, konfrencier. Hon har med sig barn, från musikgruppen Musik och Drama, som kommer att uppträda i båda akterna av konserten.

Kerstin Jacobsson, ordförande i Alvesta musikkår och som spelar saxofon, berättar att det blir kaffeservering i pausen, föreställningen är cirka en och en halvtimme lång, och att det också kommer att säljas änglasmycken till förmån för “Antons fond”.

Hans-Göran spelar numera valthorn eftersom det saknades personer som kunde spela detta, som han själv säger, svåra instrument. Han spelar även flöjt, klarinett, saxofon, trombon med mera och har varit med i kåren i 48 år.

Många spelningar
Musikkårerna har 20 – 25 spelningar per år, bland annat på invigningar, jubiluem, i kyrkor och på nationaldagen. I Vislanda är det fortfarande tradition att gå runt i samhället och  spela tidigt på morgonen den första Maj, vilket inte längre sker i Alvesta.

Jan-Erik Arvidsson har varit med i Vislanda musikkår i mer än 40 år.

-Kamratskapet är det viktigaste. Det är inte så många andra sammanhang man får möjligheten att spela tillsammans med andra när man sysslar med blåsinstrument. Hemma spelar jag mest fiol men här i musikkåren blir det valthorn, ett härligt instrument som bär upp musiken. Man kan blåsa nästan hur mycket som helst, utan att få en åthutning från dirigenten, säger Jan-Erik och skrattar.

Extrakonsert nästa år
Frida Åhsberg var med som solist även förra året.

-Det är väldigt pampigt att sjunga med en blåsorkester och det är tur att jag har mikrofon så jag hörs. Det gäller att ha koll på var sången ska komma in, jag är mest van att sjunga själv, så det är extra spännande att vara med här.

Frida kommer att framföra “Du är min man” och “Min plats på jorden”.

-Det är roligt att alla biljetterna har gått åt och det finns efterfrågan på en extrakonsert men det blir bara en föreställning detta året också. Nästa år hoppas vi kunna genomföra två konserter om vi ser att intresset kvarstår och folk köper biljetter, säger Kerstin Jacobsson.

Årets konsert kommer att avslutas med Björn och Bennys “Happy new year” som framförs av musikkåerna, de båda solisterna och barnkören.

Kerstin och Hans-Göran

 

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.