Nyårssupé från Vislanda värdshus.

Rickard Ljungdahl är inne på sitt fjärde år som värdshusvärd i Vislanda. Det är ett värdshus med anor från 1867 som nu renoveras för att möta gästernas behov. –Jag trivs väldigt bra i Vislanda och har blivit väl mottagen av Vislandaborna, säger Rickard.


Att det blev just Vislanda värdshus var mest en slump, berättar Rickard. –Jag hade aldrig varit i Vislanda innan jag köpte värdshuset och hade ingen anknytning hit. Vi var tre kompanjoner som köpte värdshuset, som både har matsal och hotell, år 2011. Året efter valde jag att ta över verksamheten själv och nu håller vi på att renovera. Alla hotellrum har fått nya möbler, tapeter och golv, berättar Rickard stolt.  

Restaurangen har öppet sex dagar i veckan, med dagens lunch på vardagar och söndagsmiddag på helgen. Rickard har fyra anställda som hjälper till med catering, hotell och restaurang.

För tillfället har restaurangen och hotellet vinterstängt men cateringverksamheten pågår för fullt. Inte minst med nyårssupén, en färdig meny som man tar med hem och bara värmer på nyårsafton. –Det är andra året jag erbjuder detta, berättar Rickard, och det går väldigt bra. Jag har kunder som kommer även från andra håll än Vislanda – bland annat Alvesta, Växjö, Gemla, och Lessebo.

Rickard är utbildad kock och har jobbat på flera olika restauranger i Växjö som är hans hemstad. Under sju månader var han med och startade en skandinavisk restaurang på Mallorca men när de stängde för säsongen bestämde sig Rickard för att flytta tillbaka till Sverige igen.

”Låt mor vila, till Vislanda bila”, är en gammal slogan för Vislanda värdshus som Rickard har hört mycket talas om. Idag marknadsför man sig lite mer modernt genom hemsidor, annonser och sociala medier.

-Det är roligt att driva värdshuset här i Vislanda, folk är vänliga och har tagit emot mig väl, säger Rickard. Vislandaborna går ofta ut och äter och på sommaren har vi trädgården öppen där vi även har dans ibland. Jag har många industriföretag som kunder, både som hotellgäster och cateringverksamheten, så det är fullt upp avslutar Rickard och fortsätter att göra klart smörgåstårtorna som en kund strax ska hämta.


 

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.