När en blev två

Tidigt i höstas blev vi kontaktade av vår hunds uppfödare. Ägaren till en av Astas kullsyskon hade skadat sig och kunde inte längre ta hand om alla sina hundar. Kunde möjligen vi tänka oss en hund till?

Kuvasz är en ungersk herdehund, van att bestämma och fatta egna beslut, med en hel del vakt i sig. Den är väldigt social med folk den känner, om man har tränat den. Läs mer om rasen på Svenska Kuvaszklubbens hemsida här och här på Wikipedia.

Nu skulle vi plötsligt ha två jämngamla tikar, 5 år, tillsammans. Vi bestämde oss för att våga testa, och åkte till hundpensionatet där Jojjo var tillfälligt inkvarterad för att se om de båda damerna gick ihop eller ej. Efter att de fått nosa på varann, båda kopplade, gick vi en liten runda med dem. Därefter var det dags för elddopet, att släppa in dem i samma hundgård och gå därifrån. Antingen skulle det bli ett vilt salgsmål eller skulle det fungera. Vi gick iväg ur synhåll, både jag och mannen i familjen, något nervösa. Inte ett ljud hördes från hundgården. Vi stod och pratade med ägaren av hundpensionatet en stund, fortfarande helt tyst från hundarna. När vi kom tillbaka satt båda två bredvid varandra innan för grinden. Första steget hade fungerat. Vi lastade in dem i bilen, i var sin hundbur, och körde de ca fem milen hem. Väl hemma var det dags för nästa elddop. Skulle Asta acceptera en ny och främmande hund i hennes eget revir?

 

Här står de bredvid varann - längst ut till höger. Bilden är tagen för ca fyra år sedan på en utställning där de flesta från kullen ställdes ut tillsammans med sin pappa Verdi.

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.