Mohedagymnaster firar 50 år

Moheda GF firar sitt 50-årsjubileum under en hel vecka med olika aktiviteter för sina medlemmar. Festen avslutades under lördagen med cirkusgympa, showdans, föreläsningar och olika pass samt fest på kvällen.

Malin Stångberg, ordförande sedan ett halvår tillbaka, har varit gymnast i hela sitt liv. Hennes mamma var aktiv inom gymnastik i Kalmar, där Malin växte upp. Som 20-åring flyttade hon till Moheda, efter att ha träffat mannen i sitt liv, även han gymnast.

-Det bästa med att hålla på med gympa är gemenskapen och att alla får och kan vara med, säger Malin.

Föreningen har 258 medlemmar och har genom åren varit duktiga i tävlingar. Senast 2010 kom de fyra på riksnivå. Föreningen har en tävlingsgrupp som tränar två gånger i veckan och som regelbundet är ute på tävlingar. Det finns sex olika barngrupper och sju pass för vuxna.Ett uppskattat arrangemang är after-work-gympan på fredagar då alla är välkomna, inte bara medlemmar. Efter passet bjuds deltagarna på frukt och dricka och den som vill kan ta ett bastubad.

-Vi brukar vara ett tjugotal personer mellan 15 -70 år, berättar Malin.

Det är mest tjejer som håller på med gymnastik och Malin säger att de jobbar för att få in fler män som ledare eftersom det locka fler pojkar att komma med.  Det är bra träning för alla och vi har väldigt roligt tillsammans.

Här nedan är bilder från jubileumsveckan! Malin Stångberg,ordförande längst till vänster, (fotograf Ulla Sigfridsson). Övriga bilder: Linda Torstensson

   
           

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.