Loppis gav 100 000 kronor till Världens barn

Varje helgfri lördag mellan kl 10 – 13 är det loppis hos Lions i Alvesta. Många kunder kommer dit, en del varje vecka för att leta fynd, och många frivilliga Lionsmedlemmar lägger ner massor av tid för att få det hela att fungera.

Sedan ett antal år tillbaka har Lions en lokal mitt i centrala Alvesta. Varje måndag samlas medlemmarna för att fixa och dona med alla prylar man fått in, så att de ska vara i gott skick till lördagens loppis. Medlemmarna åker ut med bil och släp för att hämta möbler och saker som skänkts till klubben. Alla intäkter går vidare till välgörenhet och i år har klubben skänkt hela 100 000 kronor till Världens barn.Förutom loppisen så säljer man havrekärvar, så kallade nekar, på vintern, de flesta säljs under julskyltningen. Lions Club är också delaktiga i organisationen av luciafirandet i Alvesta. Vid påsk säljer man påskris till butiker och företag i Alvesta, ett uppskattat inslag i samhället.

Förutom att skänka pengar till Världens barn ger klubben bidrag till nationella och internationella projekt som Lions centralt bedriver. Man lämnar också små bidrag till presenter till de som bor på äldreboende i kommunen.

Fakta om Lions: Lions är en av världens största hjälporganisationer med 1,35 miljoner medlemmar. Medlemmarna engagerar sig ideellt i olika samhälls- och hjälpprojekt för att göra världen till en bättre värld att leva i. Lions förbättrar livskvaliteten för människor lokalt, nationellt och internationellt. Hjälpen sker från människa till människa och styrs av lokala behov, då nätverket av medlemmar i Lions finns i 207 länder och geografiska områden. (källa www.Lions.se)
 

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.