Lever sitt drömliv

Dokumentärfilmare, massör, yogalärare och coach. Bliss har många strängar på sin lyra och när vi möts vill hon mest prata om personlig utveckling. Både sin egen och andras. Hon lyser av glädje och självförtroende.

-Meningen med livet är lärdom, säger Bliss Lostiern bestämt. Det handlar inte om bra eller dåligt, rätt eller fel. Det handlar om att uppleva och att gå sin egen väg. 

Att ta vara på sitt liv och testa sina gränser är viktigt för henne. Göra sin egen resa oavsett vad andra tycker om det. Så har det alltid varit säger hon. 

Som dokumentärfilmare möter hon både solsidor och livets baksida. Under sex månader har hon följt ett antal tiggare i Norrköping och Linköping. Eftersom Bliss talar deras språk har det varit möjligt för henne att gå in på djupet med sina intervjuer. Dessa har sedan legat till grund för en nyskriven pjäs, Bröllopsresan, som har premiär på Östgötateaterns stora scen.

-Jag satt själv med bland tiggarna och fick uppleva känslan av att se människor nerifrån och ta emot blickarna av hat från många. Tiggarna själva säger att den som vill ge gör det, och den som inte vill slipper. Svårare än så behöver det inte vara, säger Bliss. -En del tycker det är jobbigt att se tiggare och blir arga, själv väljer jag att vara tacksam över att jag själv har det så bra så jag slipper tigga.

-Det är viktigt att se bortom det som syns utanpå, varje människa är unik och mångfacetterad. Jag har tränat upp min förmåga att se till det inre. Mina kunder, som kommer för att få privatlektioner i exempelvis meditation, är modiga nog att möta sig själva, för det är just det som händer när man går in i djupmeditation. Det krävs mod för att göra förändringar i sitt liv och inte bara göra det som förväntas.

Det har hänt att kunder blivit arga på henne för jobbiga saker som kommit fram vid meditationen, men som senare ringt och bett om ursäkt och berättat att det var precis detta de behövde för att utvecklas i livet och våga gå vidare.

Sagomassagen utvecklade hon för ett antal år sedan. Inte alla barn tycker om att ligga stilla en halvtimme så därför berättar Bliss alltid en saga, kopplad till massagen, under tiden behandlingen pågår. –De brukar  verkligen gilla det, säger hon och ler.

Bliss säger att friheten alltid varit viktigt för henne. –Jag har inte haft behovet att vara som alla andra. Jag står för mina val inför mig själv, det räcker. Nu lever jag mitt drömliv.
 

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.