Kosläpp i Dansjö gård

Förväntan i luften, snart kommer vårystra kor att fylla hagen.

Tusentals människor hade tagit sig ut till Dansjö gård, strax utanför Alvesta, i det fina vädret i lördags. Under tiden man väntade på den stora händelsen när korna skulle släppas ut på bete för första gången i år fanns det en hel del annat att göra. Många jordbruksmaskiner var framkörda och många passade på att kolla in dem. På halmbalar satt folk och fikade, det serverades mjölk och bullar. När klockan närmade sig 11 samlades alla vid hagen i hopp om att få första parkett.

Så öppnades äntligen dörrarna. Inget hände. Efter en stund kom första kon ut, plirade lite förvånat på alla människorna och sen tog hon några rejäla krumpsprång och rusade iväg.  Fler och fler kor kom lunkandes ut för att lyckligt skutta iväg när de såg det gröna gräset. Snart var hela hagen full av kor som rusade runt i glädjeyra.


www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.