Jordbävningsdrabbade i Nepal får hjälp från Alvesta

Som alla vet har det varit två stora jordbävningar i Nepal senaste tiden med många dödade och skadade människor som följd. Byggnader har rasat men även infrastrukturen har kollapsat. Nepal är det land som räknas som ett av de fattigaste i världen.

Alvesta församling har under många år stöttat projektet NGCC- Nepal Girls Care Center som är ett projekt som startades redan 1996 och verkar för tonårsflickor i Nepal, som är uppvuxna på barnhem.

-Efter katastrofen handlar det inte om att stötta med exempelvis utbildning, det finns ju inga skolor att gå till! Nu handlar det om överlevnad, säger Elisabet Cárcamo Storm. Nepal är i kris. Boendekostnaden och även matkostnaden kommer under oöverskådlig tid att bli extremt dyr!

-Vi har under fyra år skänkt kollekten från familjegudstjänsten Himlaliv till NGCC. Under Alvestayran flyttar Himlaliv ner på stan, till tältet på Allbotorget. I den gudstjänsten kommer vi som vanligt att ta upp kollekten till NGCC och hoppas att många vill vara med och stötta ”våra” flickor i Nepal, säger Elisabet.

NGCC erbjuder flickor som är uppväxta på barnhem och som avslutat grundskolan en plats i NGCC-huset för att få möjlighet att återanpassa sig, från ett liv på institution, till att klara vardagen i det nepalesiska samhället. De får dels hjälp med vidare studier eller en praktisk yrkesutbildning, dels undervisas de i hushållssysslor. Man lägger stor vikt vid att öka deras självförtroende. Efter tre år i NGCC-huset flyttar flickorna till en egen bostad och får då ekonomisk hjälp under ett år. Verksamheten bedrivs idag av Stiftelsen för Unga Kvinnor i Nepal och bekostas genom gåvor från enskilda personer och företag. Alvesta församling har samlat in mycket pengar under årens lopp som har skänkts till NGCC.

Projektet har hittills hjälpt mer än 70 tonårsflickor till ett värdigt och meningsfyllt liv. Flera flickor utbildat sig till civilekonomer, socialarbetare, sjuksköterskor, lärare. 

Mer information om NGCC finns här.

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.