Hyllningskonsert till Sten-Roger Elmgren

Den 11 april genomför kören Rösträtt en konsert i Thalia i Alvesta. Första halvan blir en hyllning till deras mångårige dirigent Sten-Roger Elmgren som gick bort i början av året. Den andra halvan blir en jubileumskonsert eftersom kören fyller 40 år i år.

Det finns fem medlemmar kvar i kören som varit med sedan starten 1975, och som tycker de att det är lika roligt att vara med som när de började

-Man blir glad av att sjunga, säger Ingrid Wallström. Vi får lufta lungorna och det är hälsosamt.


-Är man uttråkad när man kommer hit, så är man glad när man går härifrån, säger Nils Forsberg, en annan av de fem som varit med i 40 år.

Rösträtt har en bred repertoar, de sjunger jazz, visor, schlager men även en och annan kantat i kyrkan. Under åren har det blivit många resor utomlands, bland annat för att besöka vänorter och uppträda.

Ingrid Wallström berättar att hon var nyinflyttad till Alvesta när hon fick höra talas om Rösträtt. Eftersom hon tidigare sjungit i Akademiska kören i Växjö blev det naturligt att gå med i kören, inte minst efter hon hade träffat Sten-Roger Elmgren som tyckte att Ingrid skulle vara med och sjunga alt.

Kören består av ca 25 aktiva medlemmar. Den nyaste medlemmen är Josefin Grahn som gick med strax innan jul 2014.

-Jag satt på bussen en dag och pratade med en granne som berättade om kören Rösträtt och som tyckte att jag skulle gå med, säger Josefin. Alla har varit hjälpsamma och snälla, så det har varit lätt att komma in i repertoaren, trots att de andra varit med mycket längre än jag. Det visade sig dessutom att min pappa var med i kören på -70-talet, vilket jag inte kände till l innan, säger Josefin och skrattar. 

 

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.