Hur tänker man?

Är hemma sjuk. Halsont, huvudvärk och feber. (Så blir detta inlägg lite rörigt ber jag om ursäkt och skyller på seg hjärna..)  Ligger nerbäddad i soffan och tittar på tv. Zappar lite och får på 'Malou efter tio'. Operasångaren Rickard Söderberg är med. De pratar om hat på nätet. Han får hat-mail varje dag. Mail som han raderar. Han raderar dem för att människor som eventuellt är på väg ut ur garderoben inte ska se. Inte ska få läsa vad han får utstå varje dag. Dels för att han är homosexuell.

Men det behöver inte handla om sexualitet. Det finns även hat när det gäller nationalitet och religion. Det finns hat som rör mycket, mycket mer, men när det gäller dessa tre undrar jag... Undrar hur någon kan tycka att man är bättre än nån annan?  Hur man kan få skriva/säga/göra vad som helst mot nån annan bara för att man själv är emot det?  Varför man ska behöva bli utsatt för hat för saker man själv inte kan rå för?
En syrian är inte orsak till kriget i Syrien. Inte heller skyldig till alla brott i hela Sverige.  En religion är inte vad som gjorde det som hände i Frankrike, det kallas galningar. En homosexuell människa är inte mindre värd för att man älskar en av samma kön. Hur kan kärlek vara fel?

Hur kan man få bete sig hur man vill bara för att man råkar vara född i Sverige, kristen och heterosexuell?

Om det nu finns en Gud tror jag att hen älskar de som inte har fördomar och inte dömer någon annan. Oavsett om man kallar sig religiös eller går i kyrkan regelbundet.   Hen hade kanske sagt: 'Gå i den personens skor några mil innan du dömer'.  Jag vill säga det! Till er som tycker invandrare kommer o lever på oss o får allt gratis: Byt med dem. Till er som är homofober: Hoppas ni föds som homosexuella i ert nästa liv!   

Jag brukar aldrig gå in i diskussioner när det gäller detta. Men Rickard Söderberg förtjänar att alla som tycker som han säger det!

Vågar du inte säga vad du tycker till en person 'face to face'? Säg det inte alls!

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.