Lyckan är hundar som möter en med glädje när man kommer hem. Eller.......?

Såna hundar bor inte i det här huset!

Om mannen är på jobbet och hundarna varit ensamma någon timme när jag kommer hem så skulle man kunna tänka sig att de skulle rusa fram till mig glatt viftandes på sina svansar. Överlyckliga att se mig. Kanske kasta sig ner på golvet och vilja bli klappade på magen.

Nä. Våra två damer sover och snarkar när jag kommer hem. Samma hundar som vaksamt reagerar blixtsnabbt från sovande tillstånd om någon, enligt dem, obehörig skulle närma sig huset. Den ena, Asta, ligger nere i hallen i sin vanliga hörna. Hon lyfter möjligen på ena ögonlocken när jag låst upp dörren och nästan kliver på henne för att komma åt att hänga upp min kappa.

Den andra, Jojjo, ser jag inte röken av. Hon har nämligen bestämt att hon har vårt sovrum som sin domän. Där ligger hon och sover. Hon kommer inte ner och hälsar. Hon kommer inte ner alls. JAG får gå upp och försöka väcka henne och säga att -nu är matte hemma, då blir du väl glad.

Möjligen får jag ett generat leende till svar. Men ingen svansviftning.

Tur man har bra självförtroende:-) 

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.