Hat? Kärlek?

Skrev ett inlägg. Om hat. Som jag slängde. Vågar inte posta det. Istället skriver jag om det motsatta! Kärlek!

På torsdag har jag varit gift i tio år. Jag som skulle gifta mig när jag var 18. Trodde jag när jag var liten alltså. När jag var 18 hade jag inte ens träffat mitt livs kärlek! Men det kunde jag inte veta när jag var barn...  Jag gifte mig när jag var 24 år och 10 månader. När jag var mamma till en dotter och med tvåan i magen. Gravid i vecka 18. Den 13:e augusti.  13 som varit mitt 'lyckotal' sen jag var barn. För att 13 var ett oturstal så skulle jag göra tvärtom. Så jag har alltid sagt att det är min tursiffra sen dess. Satsar på nr 13 på chokladhjul på tivolin. Jag som inte ens är speciellt förtjust i choklad.

Men att bröllopsdagen blev den 13:e var bara slumpen faktiskt! Handlade om lediga helger i kyrkan i augusti. När det ändå kunde vara lite fint väder.

Men det regnade den 13/8 2005... Typ hela dagen. Min bästa vän o tillika frisör sprang runt och försökte rädda mitt långa (fuskhår) lockiga hår från att bli blött under fotograferingen.  På kvällen, i partytältet på tomten, regnade det så mycket att man nästan inte hörde talen. Ändå var det perfekt!  Helt perfekt!  Allt!

10 år som gift. Tio år med både lust och nöd. Tio år som rusat förbi. Femton år sen vi blev ett par. Tretton år som förlovade. När jag fyller 40 kommer vi ha varit tillsammans halva mitt liv. Det känns mäktigt!  Finns ju dom som träffas ännu tidigare, men även dom som går genom hela sitt liv utan att träffa den rätte. Andreas är min rätte! Min bättre hälft! Den som alltid finns där! Det finns det ju fler som gör i mitt liv, Mamma - Pappa - syrran. Men den som finns där fysiskt, varje dag! Den jag somnar jämte. Ibland iallafall.... Jag somnar ju lika ofta i Idas säng!

Jag har redan skrivit inlägg om min kärlek till honom. Om vårt liv tillsammans!  Men vissa saker tål att upprepas!  Jag älskar honom. Jag älskade honom dag ett. Jag älskar honom nu. Jag kommer älska honom i framtiden.  På lördag ska vi ha en liten fest för nära o kära. För dom som var med då. Som funnits med hela tiden. Som står oss- hela familjen- nära. Jag är sjukskriven o trött. Trött o sliten. Jag kanske inte orkar städa innan. Jag kanske inte orkar städa efter. Jag kanske får svårt att prata med flera samtidigt på kvällen.  Jag kanske är lite ofokuserad. Men jag kommer njuta! Jag ser så otroligt mycket fram mot detta! Att få fira kärleken!! Nu med två stora döttrar som gläds åt oss! Även om dom kommer skämmas om vi hånglar inför publik... Vilket vi säkert bjuder på. Haha.

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.