Gratislån av tidningar

På Alvesta bibliotek har man precis lanserat möjligheten att låna hundratals tidningar och barnböcker digitalt till sin dator, mobil eller surfplatta.

Bibliotekarierna Kristina Kallenskog och Mimmi Sahlström tycker att det är roligt att kunna erbjuda denna möjlighet . De berättar att den som vill låna exempelvis en tidning beger sig till Alvesta bibliotek och där ansluter man sig till bibliotekets wifi. Sen skapar man ett kostnadsfritt läskonto och laddar hem det man önskar. Under 30 dagar har man sedan möjlighet att läsa hemma i lugn och ro.

-Det bästa med att vara bibliotekarie är att man får jobba både med information och kultur, säger Kristina.


-Dessutom får man möta så många trevliga människor, säger Mimmi. 

Båda säger att de skulle vilja ha mer tid för att hinna läsa mer, men de håller sig uppdaterade om nya böcker genom att läsa recensioner och information som de får via Bibliotekstjänst. Ibland kommer det  in folk till biblioteket som vill ha lästips.

-Det är bland det svåraste, men roligaste när någon ber om tips på en bra bok. Då får man börja med att ställa lite frågor till om vad de tidigare läst och tyckt om för att få fram vilken typ av bok som skulle passa, berättar Kristina.

-Ibland kommer de tillbaka och säger att det var ett bra val, men det händer också att de säger att det inte var en bra bok. Då kan vi ha en intressant diskussion om vad det var som de inte gillade och det är intressant, säger Mimmi.

På biblioteket finns numera en helt tyst avdelning för den som vill sitta och läsa i lugn och ro. Med jämna mellanrum erbjuds föreläsningar med olika författare, nu närmast kommer Kristina Sandberg. Alla föreläsningar är gratis men biblioteket vill ha föranmälan för att veta hur många som kommer.

Sagostunder för barn är andra aktiviteter som erbjuds och olika bokcirklar för vuxna.

Mimmi till höger

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.