Göranz - Alvesta församlings egen damorkerster

Elisabet Carcamo StormSedan flera år tillbaka har Alvesta församling bjudit in Alvesta dagcenter till fest ett par gånger per år. Under advent med julspel i kyrkan därefter förtäring i församlingshemmet med underhållning. I veckan var det dags för våffelfest och då gjorde Göranz ett av sina sällsynta framträdanden.

Denna gång blev det dansbandsmusik och golvet fylldes snabbt av lyckliga människor som dansade av hjärtans lust. Idén till gruppen Göranz fick prästen Elisabet Carcamo Storm för ca fyra år sedan. Bandet X-best, som har funnits i ca 20 år, hade spelat flera gånger på kyrkans fester. Det är en grupp som består av människor med olika handikapp som mimar till musik.

-De är verkligen jätteduktiga, säger Elisabet.

-En dag kom jag på alla vi tjejer i församlingsverksamheten borde bilda en egen damorkester. Namnet var givet: Göranz. Första gången vi spelade var på en grötfest och ingen hade en aning om att vi hade bildat ett band. Allra minst vår kyrkoherde Göran Alexandersson, som fått låna sitt namn till orkestern, berättar Elisabet och skrattar.


Första låten mimade de men sen bytte de plats och drog igång med riktiga instrument och sång.

-Ingen hade trott att vi kunde spela, säger Elisabet som själv spelar bas. Kyrkoherden ”tappade” verkligen hakan av förvåning, skrattar hon.

-Vi har vansinnigt roligt, särskilt när vi övar, vilket vi gör för sällan. Kapellmästare Gunilla Erikson, som till vardags är kantor i församlingen håller bra ordning på sina kollegor som består av präster, kantorer, pedagoger och diakoniteamet. Uppträder gör de bara i egna församlingen tre till fyra gånger om året.

Repertoaren består både av profana och andliga sånger. Allt från dansband till ”Ovan där”. Alla i damorkestern har färgglada boor om halsen. –Det har vi istället för stolan (bandet som präster bär vid gudstjänster), säger Elisabet med glimten i ögat.

 

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.