Glädje-yra i Alvesta

Det händer mycket på våryran i Alvesta. Många aktiviteter för barn men det blir även många saker att välja på för vuxna. Artisten Thomas Di Leva gästar Peje Johanssons förfest i tältet på Allbotorget på lördag kväll.

Det är en glad trio som berättar om årets Våryra i Alvesta. Helen Salomonsson, nytillträdd centrumledare, Pauline Thomsen ordförande i Alvesta Handels och Viktoria Åkesson Forss, den tidigare ordföranden, är glada över att så många eldsjälar finns som hjälper till att få till stånd denna aktivitet. De säger att både Allbohus och Alvesta kommun ställer upp och är positiva, vilket uppskattas.

-I år blir den stora nyheten att vi har det stora tältet på Allbotorget och tivolit på grusparkeringen mellan Ica och Kulturens hus, berättar Helen. Det blir också en öppen våryra utan entréavgift, och vi hoppas att många passar på att boka grillbuffén, som gör comeback, i stora tältet.

Hela Alvesta kommer att sjuda av aktiviteter under tre dagar. Butikerna har öppet till klockan 16 på lördagen och har även öppet på söndagen mellan kl 11-14 och det blir en riktig gatufest, lovar Pauline.

En kalv anmäld till smådjurstävlingen
Det finaste husdjuret ska koras under våryran, många är redan anmälda, till och med en minikalv, berättar Viktoria. Barnen kommer att få göra godistavlor och tävla om vem som gör den roligaste. Hembageriet bjuder på fika och Kulturens hus på bio.

-Det är så många positiva vindar som blåser i Alvesta nu, säger Helen med ett stort leende.

Ett mopedrally kommer att gå av stapeln och starten är vid riksdagsmannagården. Alla mopederna kommer att köra via Storgatan innan de ger sig iväg på sin runda.
Den som vill springa kan göra det i ATC-loppet som genomförs för att stötta kampen mot barncancer.

Musik i tältet
Under lördagskvällen kommer Peje Johansson till tältet på Allbotorget för att köra förfest med allsång. En av gästerna är Thomas Di Leva. Senare under kvällen uppträder bland annat Drängarna, Hazy Dizzy och Johan Sahlberg.

Under söndagsförmiddagen kommer kyrkan ut på stan med familjegudstjänsten Himlaliv. Barngruppen Musik och lek kommer att framföra en minimusikal.

Fint samarbete mellan kommun, näringsliv och handeln
Helen lyfter fram det fina samarbetet som har kommit till stånd inom kommunen.

-Det kommer att hända många bra saker framöver, säger hon. I mitt jobb ingår att genomföra fyra olika aktiviteter; våryran, en tjejkväll i slutet av september, julmarknad första advent och förstås modevisningen till våren.

-Vår dröm är att utveckla Alvesta, säger alla tre med en mun. Järnvägsparken utnyttjas inte på ett bra sätt idag, där finns en hel del att förbättra vilket vi hoppas att politikerna i Alvesta ta tag i. Vi vill jobba för ett attraktivt centrum som står på egna ben och som inte behöver jämföra sig med kommunerna runt om.

-Alvesta är en bra plats att bo och verka i, avslutar Pauline.

Bildtext: från vänster Pauline, Helen och Viktoria.

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.