Getnö naturcamping - en pärla vid Åsnens strand

Mellan Vislanda och Ryd, precis vid Åsnens strand ligger en riktig campingpärla. Vägen ner till campingen är ganska lite och smal men väldigt vacker där man åker i Smålands vackra natur.

Det är en naturcamping med stora fina tomter och med en grillpats till varje. Inom området finns möjligheter till avkoppling och aktiviteter. Fotboll, badminton, boule och en naturlekplats för barnen är bara något av allt man kan göra. Det finns också ett utegym och ett stort schackspel. Den som gillar att vandra hittar flera strövstigar, i olika längder, som är väl utmärkta.

Fiske och att paddla kanot är en annan populär sysselsättning och det går att hyra både kanoter, båtar och fiskeguider som vet det mesta om sjön.  Åsnen är en av Sveriges fiskerikaste sjöar och där finns gått om fåglar att beskåda.

Har man inte tält, husvagn eller husbil kan man hyra någon av stugorna som finns i området. Under högsäsong erbjuds barnen en naturskola med vikingaäventyr, skogsutflykter, teater och mycket mer.

Är man sugen på fika finns ett café i anslutning till receptionen och i gårdsbutiken går det att beställa bröd, grillpaket och picnickorgar.

Inger Olsson, ägare a anläggningen berättar om deras nya naturupplevelser med guider:   gäddsafaris,  nattfiske / gös, kajakturer med guide, fiskgjusesafari turer och turridning på islandshästar under juli-augusti.

-Jag har investerat i en ny solcellsanläggning på ladugårdstaket. Vi värnar om naturen här ute på ön och då är det ett naturligt steg för oss att satsa på solenergi, säger Inger.

 

 

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.