Fru Garn i Alvesta inspirerar

Det är en sprakande symfoni av färger som möter en när man kommer innanför dörren till butik Fru Garn i Alvesta. Redan vid dörren ser man spår av en viss busighet, stupröret, räcket och brevlådan utanför butiken är invirkade med mormorsrutor.

Ingela Gustafsson har haft sin butik i snart ett år och gillar att glädja andra människor. Förutom att virka in brevlådan etc så har hon även försett några träd på Allbotorget med virkade mormorsrutor.

-Jag har alltid gått omkring med ett nystan i väskan, ända sedan jag var liten. Förra året fick jag möjlighet att köpa den tidigare garnaffären i Alvesta och jag tvekade bara ett par dagar innan jag bestämde mig. Där stod jag med ett stort lager men ingen butikslokal, berättar Ingela.

Lokalen på Torggatan där Fru Garn håller till var från början dubbelt så stor, men hyresvärden kom på att den gick att dela och på så sätt fick Ingela den ytan hon ville ha.

Sex dagar i veckan är hon i sin butik och älskar varje minut, eftersom hon jobbar med sin hobby.  Ingela hade ingen erfarenhet av att driva butik sedan tidigare utan har lärt sig efterhand.

Ann-Marie Lindgren och Astrid Brown, båda från Gemla, kommer in för att köpa garn.

-Det är så fantastiskt att det finns en garnaffär i Alvesta,  och vi åker gärna hit och handlar för här får man bra hjälp, säger Ann-Marie.

Det är fullt med stickade och virkade saker i butiken, saker som Ingela gör när det är tomt på kunder. Sjalar och gosedjur trängs med virkade fodral till bag-in-box.

-Att virka mormorsrutor är väldigt populärt. En gång satt det en tjej här på min kundstol i tre timmar för att lära sig hur man gör dem. Mellan kunderna passade jag på att visa hur man gör, säger Ingela och skrattar.

 

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.