Folkfest i backen

Köerna till liftarna är långa men de som står och väntar gör det med ett leende på läpparna. Solen strålar från en klarblå himmel, temperaturen ligger neråt minus 12 grader och kylan biter i skinnet. I Hanslövsbacken utanför Alvesta är det fart, fläkt och åkglädje.

Vuxna och barn, det kryllar av människor i backarna. De båda liftarna går för fullt och bitvis är köerna långa. Andreas Torstensson har åkt hit med sin familj för att träna lite inför skidresan norrut om några veckor. Barnen åker nerför, utan stavar eftersom de är nybörjare och då är det bättre att åka utan. Pappa Andreas har åkt utför en stund men nu är det dags för längdskidorna för att träna lite kondition, säger han.

De båda döttrarna ska gå i skidskola idag, och den leds av David Persson från Friluftsfrämjandet.

-Jag har varit skidinstruktör i drygt 20 år.  Jag började med skidor redan som barn, det var här I Hanaslövsbacken som jag lärde mig åka och när jag var I 18-årsåldern började jag jobba som instruktör för Friluftsfrämjandet. Vi har 60 barn i skidskola just nu, så den är fullbokad, men jag vet att det är många som står i kö och väntar på att komma med, säger David.

Det finns flera olika backar i området, både för utförsåkning och för kälke och pulka. Fina skidspår för längdskidåkning slingrar sig förbi backarna. Stilarna är många, några åker snowboard men de flesta har valt vanliga utförsskidor.

-Att åka skidor är en underbar aktivitet för hela familjen. Nu när barnen är små åker vi mycket i Hanslövsbacken men också i svenska fjällen. Det är den bästa semestern man kan ha, säger David. 

 

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.