Ett tennislöfte från Alvesta

Förra helgen gick världens äldsta och största tennisturnering, för juniorer inomhus, av stapeln. Victor Björkqvist, 12 år, från Alvesta gick till kvartsfinal i dubbel tillsammans med Alexander Wessman från Helsingborg.

SALK open är en internationell tävling för juniorer och för ett tag sedan blev Victor uppringd av Alexander, som han tidigare bara mött i tävlingar ett par gånger. Alexander ville att de båda skulle spela tillsammans i tävlingen, eftersom han tyckte Victor verkade bra att samarbeta med.

Killarna lyckades ta sig ända till kvartsfinal i den stora turneringen som spelades för första gången i januari 1907. Tävlingen spelas årligen i Stockholm och har sedan slutet av 1980-talet lockat omkring 1 000 deltagare varje år.

-Det var en fantastisk känsla att vara på plats och se tävlingarna, inte minst för att Victor var med, säger Jonas, stolt pappa.

Hela familjen Björkqvist, pappa Johan, mamma Jenny och bröderna Victor och Marcus spelar tennis.

-Det var en kompis som skulle börja spela tennis, men som inte ville gå dit själv, som drog med mig. Då var jag sex och ett halvt år, berättar Victor som har tävlat sedan han var åtta år.

Att spela bra är viktigast

Numera tränar han i Växjö, fyra gånger i veckan eftersom det inte fanns några killar i Victors ålder  kvar i Alvesta. Han tycker om att träna och tävla.

-Det är kul att tävla och jag vill gärna vinna.

När pappa Johan inflikar att det viktigaste i Victors ålder är att spela bra, inte att vinna, så ler Victor och håller med.

Förutom tennisträning blir det styrketräning med gummiband ett par gånger i veckan, sjukgymnastiska rörelser för att förebygga nötningsskador som kan uppstå när man spelar tennis.

-Tennis är en fantastisk sport, hittar man bara en motspelare som ligger i samma nivå som man själv gör, så kan man spela hela livet, säger Johan.

Alvesta tennishall har fått sig ett riktigt lyft på senare tid, alla utrymmen är helrenoverade och filtmattorna i hallen är utbytta mot hardcore. Klubben har både många ungdomar och vuxna som medlemmar och aktiva. Tennisskolan består i dagsläget av cirka 60 unga tenniselever.

-Det är en jättekul sport som ger både snabbhet och styrka, menar Jenny som har tränat I vuxengruppen ungefär lika länge som Victor har hållit på med tennis.

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.