Ett hål

ett litet ynka hål, hade jag i en tand idag. Jag som inte haft hål i tänderna på evigheter. Hmmm! Så jag är sur. Vad är det att bråka om. Ett litet hål Blahablaha!
 
Och så hade jag "erosion" på framtänderna. Jag kanske hörde fel, för det låter ju som de var på väg att rasa ihop, hemska tanke. Inte vill jag se ut som en 6-åring med glugg mitt i fejset.
 
Tandläkaren undrade om jag dricker mycket juice för då kan man få "sånt där". Sånt där var alltså "erosionen" (?) vilket betyder gropar i tändernas yta, sa han. Men jag som bara dricker ett halvt glas juice varje morgon, inte mer. Det är inte möjligt! Kan det vara vattnet, vi har ju egen brunn här på landet. Kan någon ha preparerat den med c-vitaminer??
 
Sen hotade han mig med bettskena, men då sa jag att jag kräks. Fick bara ett rått skratt tillbaka. Sa jag att tandläkaren var trevlig när jag var där förra gången?? Tyckte jag såg några huggtänder skymta fram, han är säkert släkt med greve Dracula och vill åt både mina pengar och mitt blod.
 
Innan jag gick iväg, med en ny tid bokad för att laga hålet och stoppa "erosionen", så hann han med ytterligare ett förtäckt hot:
-Nu kontaktar specialisten dig snart så de kan opererera bort din visdomstand, moooowhahhhha!!! Jag svär på att jag hörde hans hånskratt när jag gick ut.
 
Men jag har en plan! Vid nästa besök, innan han hinner sätta igång borren, så hugger jag honom i hälsenan. (man ligger ju ändå med huvudet nere vid hans fötter i den där stolen). Vips faller han omkull och då kan jag strö hackad vitlök över honom. Voila, så har jag en liten tam tandläkare krypande på golvet. Makt, jag gillar makt:-)
 
Skrivet den 31 augusti 2010

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.