Drop-in vigsel i Sjöparken

Lördagen den 28 maj, i samband med Alvestayran, blir det möjlighet för dem som går i giftastankar, men som ännu inte kommit till skott, att få en vacker och stämningsfull vigsel utomhus.

Det är prästen Annesophie Färdigh, som har tjänstgjort vid drop-invigslar på Skansen i Stockholm, som fick idén att genomföra samma sak i Alvesta. Hon tog kontakt med några företagare som nappade direkt. Nu erbjuds drop-in-vigslar och även möjlighet för den som vill förnya sina löften att göra det, på ett enkelt och fint sätt till en mycket låg kostnad. Att kostnaden blir så liten beror på att frisörer, fotograf och florister arbetar i princip gratis och bara tar betalt för materialet.

Det kostar inget att viga sig, men för hår, blommor och bild får man betala den låga summan 500 kr. Frisersalongen Hårmagazinet kommer att finnas i Sjöparken och Jennie Söderqvist kommenterar deras medverkan.

 -Vi är där med våra bästa frisörer för att brudparens dag blir så fin som möjligt! Vi har jobbat med brudpar i många år och har stor erfarenhet och utbildning inom det området, och tycker att det här ska bli så roligt.

-Det blir sång och musik i samband med vigseln, en av våra kantorer och en solist medverkar. Alla som önskar gifta sig, oavsett kön och ålder – såvida man har fyllt 18 år - är välkomna till Sjöparken utan föranmälan. Gällande hindersprövningsintyg och en vigselblankett från sin hemförsamling måste finnas med. Vill man bara förnya sina löften behövs inga papper men det är bra om vigselbeviset tas med, säger Annesophie.

Brudbukett ordnar Flitiga Lisas blommor och vill föreviga cermonin så erbjuder fotograf Åsa Fredh en bild.

-Det eventuella överskott vi får när materialet är betalt kommer vi att ge till välgörenhet, berättar Lisa Jonasson.

-Varför inte ta med familj och vänner och ha en böllopspicknick i parken, säger Annesophie.

Marie från Bror Pehrssons möbler berättar att de medverkar genom att lotta ut ett utemöblemang till någon av paren som blir vigda under dagen.

Även Hårmagazinet och Flitiga Lisas blommor kommer att ha utlottningar för de som kommer för att bli vigda eller förnya sina löften. 

Från vänster: Annesophie, Mari, Jennie, Åsa och Lisa.

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.