Drömrundan Kronoberg

Under två dagar kunde man besöka 40 olika besöksmål i Kronoberg. Allt från trädgårdagar och ateljéer till gårdsbutiker med keramik, betong, choklad och mycket annat.

I Ellanda utanför Gemla finns en liten chokladbod som Caroline Franzén driver sedan ett antal år tillbaka. Där tillverkar hon de finaste praliner som säljs styckvis eller i presentkartong. Förutom choklad säljer hon bland annat porslin. Paula Eskilsson från Växjö besökte boden och passade på att köpa några fina muggar. 

Caroline erbjuder även workshops där man får tillverka sina egna praliner. Läs mer på www.sodergardenschoklad.se

Ute i Lönashult hittar vi en liten mysig butik som heter Lilla Hörnan. Den ägs av Camilla Gadler och Anna Ohlin.

Det hela började med att Anna gjorde dörrkransar på sin fritid, till vardags arbetar hon som personlig assistent. Efter en tid fick hon så mycket att göra så hon behövde en medhjälpare. Camilla och Anna träffades i skolan via sina barn och på den vägen är det. Efter några års samarbete tog de år 2014 steget att öppna en liten butik i en lokal på Camillas tomt. Än så länge har de bara öppet på torsdagseftermiddagar och en söndag i månaden men hoppas kunna utvidga tiderna efterhand som butiken blir etablerad. Utöver butiken erbjuder de pysselkvällar och blomsterbindning. Läs mer på Facebook-sidan Lilla Hörnan Butik.

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.