Det var som tusan!

Har varit på vårdcentralen idag och gjort kompletterande blodprover idag på grund av mina sex krackelerade ryggkotor. Ska även göra en bentäthetsröntgen i Ljungby på onsdag. Jaja jag går ner vid åtta i morse,  på fastande mage. Tar blodtryck och sex rör blod. Alla möjliga tester, från njurarnas funktion, sköldkörtel,  vitaminer o allt möjligt. Det går fort o smärtfritt. Går hem o äter frukost. Bort till skolan och årets cabaré jag gärna vill titta på. Trettio minuter och sen håller jag på att svimma. Går hem. Dricker kaffe. Blir ok.

Dagen går, tjejerna kommer hem och vi har en mysig eftermiddag. Senare på em ringer min läkare från vårdcentralen. Han har fått provsvar. Jag har giftstruma.  Vi pratar lite o sen lägger vi på. Jag ringer Andreas och lipar-han kör hem direkt. När han har kommit hem ringer läkaren igen. Nu har han tittat på mitt EKG och sett att jag har för snabb puls. Har pratat med nån i stan. De vill att jag kommer in imorgon. Kommer missa skolavslutningen. Snyft.

Jaja, jag sitter o är ledsen. Gråter o gråter och tycker livet är skit. Pratar med mamma som peppar mig. Love U!!

Då ringer min telefon igen. Men ett nummer jag inte känner igen.

Svarar. Hör nån som säger 'Hej jag tror jag har din katt hos mig i Sjöanäs'. Jag tittar på Sara och säger 'Nej det kan du inte ha'. Men sekunden senare frågar jag om den är sköldpaddsfärgad. Ja det är den. Det är Sigrid! En katt vi skaffade tillsammans med Sara som vi har kvar. Sigrid försvann för två och ett halvt år sen. Vi har tagit för givet att hon är död.

Vi får vägbeskrivning och kör. Kommer fram till ett rött hus. Hälsar på hon som ringde. Sen ser jag nån man känner igen bakom. Det är Carolina Klüft. Det är hos hennes mamma Sigrid har dykt upp. Hon är id-märkt i örat och de ringde upp oss. Helt helt sjukt! Var har hon varit under tiden? Hon kom till dom i förgår och var hungrig och kelig.

Tackade och tog med henne. Men vänta. Hur ska det här gå? Hon stack kanske för en anledning.  Kommer Sara ta emot henne igen? Polly? Är hon ens rumsren längre?

Ner i badet hemma,  hon luktade inte hallon precis. Nybadad har hon flyttat in tillfälligt i källaren. För både hennes,  vår och våra övriga djurs skull.

Kan väl lugnt säga att jag fick annat att tänka på en stund här idag. Helt otroligt!

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.