Det lönar sig att stå i bostadskö, säger Allbohus

Allbohus smygstartar sin bobutik med att ha en familjeaktivitet sista lördagen i mars. Utanför skyltfönstret syns påskfjädrar i alla färger i träden utanför, något som Allbohus ordnat för att skapa trivsel.

- Sveriges bästa bobutik kommer det att bli, säger Allbohus marknadschef Karl-Olov Rydå (i blå tröja). Hit ska folk kunna komma för att ta del av vårt lägenhetsutbud, kunna göra felanmälningar och välja ex vis tapeter vid lägenhetsrenoveringar.

-Vi ska ha bättre öppettider, troligen samma tider som affärerna har på vardagarna, berättar Dennis Lööv, kundservicechef. Vissa lördagar kommer vi att ha öppet och i samband med det göra lite roliga aktiviteter.

Allbohus kommer att bygga om lokalen där det tidigare har legat en klädbutik. Istället blir det både kontor för alla bovärdarna och för kundservicepersonalen. Längst fram i lokalen blir bobutiken dit kunderna kommer.  Man räknar med att kunna öppna butiken i höst, säger Marie Ekman, bovärdschef.

-Vi har haft möte med alla som hyr lokaler av oss i centrum, för att diskutera hur vi kan skapa ett attraktivare centrum i Alvesta, säger Karl-Olov Rydå. Vi tror att bobutiken kan locka hit folk som då också kommer handlarna till del. Tanken är att få till stånd ett samarbete med kommunen angående lediga tomter och med mäklarna om lediga hus, så att den som besöker bobutiken kan få total information om bostadsläget i Alvesta.

Brist på lägenheter, 5000 i kö.
Det finns i princip inga lediga lägenheter i Alvesta kommun, och ca 5000 personer står i bostadskö. Varje gång en attraktiv lägenhet blir ledig är det oftast minst 100 personer som anmäler sitt intresse.

-Det lönar sig att stå i bostadskö, säger Dennis. Det kostar inget men man tjänar poäng efter hur länge man har väntat. Den som väntat längst får alltså bäst möjligheter att få den lägenhet man vill ha.

-Vi rekommenderar folk att ställa sig i kö, även om de inte behöver någon ny bostad just för tillfället, säger Karl-Olov. En vacker dag vill man kanske sälja sitt hus och flytta till en lägenhet. Har man då stått i kö, finns stora möjligheter att få det man önskar. Har man däremot inte stått i kö så får man helt enkelt ta det som finns.

Just nu pågår nybyggnad av 24 lägenheter på Högåsängen som beräknas vara klara om ett år. Det är svårt att få fram bra tomter och dyrt att bygga nytt, menar Karl-Olov, men säger att Allbohus arbetar med att hitta bra lösningar.

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.