Demokrati

Vet inte om alla vet vad det innebär. Varje dag nu ser jag folk som gnäller på socialdemokraterna och deras vallöften som bryts. Och kommenterar som 'märkligt att nån röstade på dom. Nästa val blir det annorlunda'. FLER människor röstade faktiskt på dom än vad ni som skriver röstade på. De vann för att flest ville ha dom! Och om skatten höjs för att fler ska kunna få vara hemma om de är riktigt sjuka tycker jag bara är bra. Eller arbetslösa. Skulle jag bli arbetslös skulle jag inte vilja flytta vart som för att få jobb. Vi är rotade här. Skulle jag bli sjuk vill jag få chansen att bli frisk. Jag offrar hellre lite av min bekvämlighet och hjälper andra än tvärtom. Jag är ingen egoist.

Jag skulle kunna skriva mängder med saker som den borgerliga regeringen gjorde fel. Men jag gjorde inte det. För fler ville ha det så. Då får man faktiskt köpa det. Det är just det som är demokrati för mig! Det flest människor vill ha blir det. Så idiotförklara inte nån som röstade rött. Det var som sagt fler, så då är det ju ni som är konstiga. Och brutna vallöften blir det ju var fjärde år...

Jag röstade inte på just socialdemokraterna och vad jag röstade på spelar ingen roll. Flest i Sverige ville ha det så. Och allt annat än sverigedemokraterna är i mina ögon bättre. Hade de vunnit hade jag fått köpa det. Men få hade jag flyttat.. Till nåt annat land!

Men demokrati betyder att majoriteten vinner. Sen får man snällt rätta sig efter det! Finns många länder som saknar det... Vi röstar. Svenska folket väljer!

 

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.