Centerkvinnorna uppmärksammar kvinnliga företagare

För att uppmärksamma kvinnligt företagande har Centerkvinnorna i 15 år delat ut tårta och diplom till företagsamma kvinnor som kan försörja sig på sitt företagande. Priset delas ut i samband med Internationella kvinnodagen.

Marianne Isaksson som driver Wexiö tapetserarverkstad i Öjaby är en av de kvinnor som i år fick ta emot en tårta.  Hon är en driven och kreativ företagare och en förebild för andra enligt Centerkvinnornas motivering till utdelningen. 

Mariannes har haft Roland Johnsson som mentor under sin tapetserarutbildning vilket gav henne gav en bra grund att stå på. Det var Mariannes passion för tyger som gjorde att hon valde tapetseraryrket.  Redan 1991 startade hon, tillsammans med en kollega, sitt företag på Kungsgatan i Växjö och några år sedan flyttade hon företaget till ett garage Öjaby. Prov på tygerna hade Marianne i familjens vardagsrum. Efter några år byggde de ut huset och Marianne fick sin efterlängtade tapetserarverkstad. 

Sedan hon börjat så ha tekniken gått framåt med bättre symaskiner och häftpistoler som drivs med tryckluft. Lite handsömnad finns också kvar eftersom allt inte går att sy med maskin. 

Det är inte så länge sedan tapetseraryrket var ett manligt yrke. När Marianne var färdigutbildad var hon ensam kvinna Växjö. Numera är det ett yrke med mycket  ”girl power”, som Mariannes dotter uttrycker det. I dag samarbetar man också mer med varandra inom yrket. Det Marianne inte kan, kan en kollega och vice versa. Marianne samarbetar också med en inredare, för att hennes kunder ska få ett helhetstänkande i hemmet. Hon har både företag och privatpersoner bland sina kunder.  Marianne menar att få jobba med att få ta hand om gamla möbler och klä om är nutidens återbruk. 

 Bild: Malin Kind

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.