Blomsterbagaren

Sedan första advent har Heléne Wikell drivit sin lilla charmiga butik Blomsterbagarn i Klasentorp, mellan Moheda och Rydaholm. Buiken ligger på familjens gård så Helene har nära till jobbet.

Efter att först arbetat som byggnadsingenjör och sedan som undersköterska de senaste åtta åren bestämde sig Heléne för att förverkliga sin dröm om att bli florist. Tanken var att hon skulle utbilda sig för sin egen skull bara för att det var roligt, men när hon var klar efter ett år I Stockholm blev det ändå en egen butik.

-Jag är uppäxt i en företagarfamilj så jag hade bestämt mig för att aldrig bli egen företagare, men så blev jag det ändå, säger Helene och skrattar.

Dottern pluggar I Stockholm och tanken var att Heléne skulle gå en grundkurs på ett halvår. I veckorna bodde hon hos sin dotter. När grundkursen var klar bestämde hon sig för att gå även en påbyggnadskurs.

-Det var så väldigt roligt så jag stannade kvar ett halvår till.

I butiken är det just nu fullt av blommor, både julblommor och andra växter. Där finns även ett presentsortiment med bland annat ljus och ljusstakar.

I en trälåda ligger det hembakat bröd som också säljs i butiken.

-Jag har alltid tyckt om att baka så det kändes som en bra idé att även sälja bröd.

Än så länge har butiken bara öppet på söndagar men tanken är att utöka tiderna framåt våren.

-Jag räknar med att ha öppet tre till fyra dagar i veckan. Det kommer att öppna ytterligare en affär  här I Klasentorp som ska sälja gardintyger, och vi kommer att försöka ha samma öppettider.

Till sommaren planerar Heléne att även sälja egenodlade blommor och grönsaker.

 

 

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.