Bekräftelsebehov

Jag sitter och läser intervjuer med Måns Zelmerlöv. Fick upp ögonen för honom igen tack vare mello. I lördags satt vi satt på/i Friends arena. Hans framförande var magiskt! Jag fick gåshud varje gång han fick en tolva av jurygrupperna. Tjejerna tyckte det var jättekul, och var tvungna att känna på min arm varje gång :-)

Ok. Så jag läser intervjuer. Många handlar om hans uttalande om otrohet. Om hans bekräftelsebehov. Och om att han går i terapi för det. Han har fantastiskt vackra flickvänner och känner ändå att han måste få bekräftelse på annat håll. Det står ju i och för sig inget om hur ofta han varit otrogen p.g.a. detta. Men det här med bekräftelsebehov slår mig...
 
Innan jag träffade min man Andreas så hade jag också ett behov av att bli bekräftad. Det handlade inte om att vara otrogen, men om jag var tillsammans med någon ville jag ändå "visa" upp mig för andra. Jag ville att man skulle se mig. Det räckte inte med att den jag var tillsammans med tyckte jag var fin. Fler skulle tycka det. Jag fick en kick av det. Jag ansträngde mig. Jag vet ju dock inte om någon annan nu tyckte jag var fin :-) Men jag ville försöka...
 
Så träffar jag Andreas, jag är 20 år gammal då. Andra dagen tillsammans med honom vet jag att det är denna människa jag vill bli gammal tillsammans med. Jag känner det då, och jag känner det fortfarande.  

Och då, 20 år gammal försvann mitt bekräftelsebehov. Jag behöver inte känna att jag vill att någon annan än Andreas ska tycka att jag är fin.  I hans ögon är jag det. 
 
Så min slutsats är att bekräftelsebehov har man innan man har hittat den rätte! Spelar ingen roll hur snygg, rolig, trevlig, sexig flickvän/pojkvän man har om det inte är den rätte. Så länge det inte är "rätt" behöver man få bekräftelse av andra. Och jag tror att man vet att det är rätt när ens bekräftelsebehov försvinner.
 
Det här är min alldeles egna slutsats om det här, och för min del var det på det viset! Säg gärna emot om ni inte håller med!

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.