Åååååå vad du är jobbig......

.....tror jag att en del tänker om mig. Varför frågar du så mycket? Varför tycker du så mycket? Svaret är att jag vill veta. Jag vill lära. Jag vill utvecklas. Jag vill utmana gamla tankar.
 
Hittade en sida med kloka ord av Einstein och kände mig genast hemma i hans tankevärld. Därmed inte sagt att jag är ett geni som han. Men tanken att det är genom nyfikenhet och intresse som vi utvecklas tilltalar mitt sinne. Att våga ställa den där frågan man funderar på. Att utmana en idé för att se den förändras och till slut glänsa i sin fulländning. Från att ha varit ett litet frö ha blivit ett stort vackert träd tack vare att den från början vattnades med synpunkter och tankar från andra, växte och blev stor. Eller att den krympte och blev till ingenting för att den inte var bra nog för att överleva.
 
Många tror att olika åsikter är lika med konflikter. Jag för min del tror inte att det är så. Tvärtom tror jag att om man vågar ha olika åsikter, och ändå respekterar varandra som människor, då undviker man konflikter. Det är det dolda, det outsagda och det som sägs bakom ryggen som är ett hot och som skapar konflikter, inte det som ärligt sägs. 
 
Klokt sagt av Albert Einstein: Lär dig av gårdagen, lev för idag, hoppas på morgondagen. Det viktiga är att aldrig sluta ifrågasätta.

Skrivet den 21 oktober 2010

www.vardagstexter.com är min hemsida. Ulla Sigfridsson heter jag och arbetar bland annat som frilansskribent.  Mina texter handlar om vanliga ovanliga människor. Jag bloggar ibland och skriver en del dikter. 
Jag skriver även reklam- och säljtexter och är van att jobba med sociala medier. Har erfarenhet från att jobba med hemsidor, personaltidningar, kundtidningar, kampanjer, debattartiklar med mera.

 

Under fliken finns mina kontaktuppgifter om någon skulle vilja anlita mig för skrivjobb eller utveckling av sina sociala medier.